LMP Nógrád


Az LMP Nógrád megyei tagjainak és segítőinek blogja

---

Fenntarthatóság
Igazságosság
Részvétel

---

www.lehetmas.hu
nograd@lehetmas.hu


Az LMP-ben sok különböző ember vesz részt – de közös bennünk, hogy valódi demokráciát, igazságos, szolidáris társadalmat, egészséges környezetet
akarunk, és hajlandók vagyunk tenni is érte.

---

Hogyan segíthetek?


Csatlakozz ONLINE!


A lehetmas.hu hírei

Nincs megjeleníthető elem

2009.09.22. 10:37 J.I.

Lezárult a Lehet Más a Politika tisztújító kongresszusa

Lezárult a Lehet Más a Politika 3., tisztújító kongresszusa. A párt tagjai a hétvégén új választmányt választottak, módosították a párt alapszabályát, megtárgyalták a 2010-es országgyűlési választásokra való felkészülés menetrendjét, valamint elfogadták az Európai Zöld Párt (EGP) alapelveit tartalmazó chartát, valamint a pártcsalád alapszabályát.

Az új választmány tagjai a következők lettek: Schiffer András (38), Jávor Benedek (37), Ivády Gábor (36), Mile Lajos (51), Meszerics Tamás (45), Vágó Gábor, Bari Judit (36), Szabó Tímea (30), Tordai Bence, Hajdú Mária (36), Szabó Rebeka (32), Sallai R. Benedek (37) és Szombati Kristóf (29). Az új vezető testületben a szervezet több megyei vagy területi koordinátora is helyet kapott, és a politikai értékszintézis jegyében a különböző politikai hagyományok képviselői is képviseltetik magukat.


A kongresszuson a párt szavazott az Európai Zöld Párt (EGP) alapszabályáról és chartájáról is, melynek elfogadása a pártcsaládba történő felvétel egyik feltétele. Mint azt Szombati Kristóf elmondta, az EGP bizottsága a zöld párt kongresszusának napirendjére vette az LMP megfigyelői státuszának megtárgyalását, melyet támogatni fognak.

A párttagok megvitatták az országgyűlési választásokra való felkészülés menetrendjét is. A politikai vita résztvevői, valamint a választmányi jelöltek beszédeikben egyértelművé tették, hogy a jelenleg a közvélemény-kutatók adatai szerinti 4. legnagyobb párt 2010-ben a parlamentbe való bejutást tűzte ki célul. A következő konkrét lépésként a felszólalók a VIII. kerületi időközi polgármester-választáson, illetve a Dunakeszin tartandó időközi önkormányzati képviselő-választáson való indulást említették.

Ezeken kívül a párt egy átfogó, országos kampányt is tervez a következő időszakra. A „Zöld Fordulat” kampány olyan komplex programot propagál, amely a gazdasági, környezeti és szociális krízist együttesen kezeli. A Zöld Fordulat Magyarországon zöld ipari beruházásokkal 100.000 új jövőbiztos "zöld galléros" munkahely létrehozását jelenti, amely a képzetlen munkaerő számára is elhelyezkedési lehetőséget biztosít. A kampány az Európai Zöld Párt összeurópai Green New Deal kampányához kapcsolódik, amelynek célja, hogy európát egy zöld ipari forradalom éllovasává tegye.

Budapest, 2009. szeptember 20.

Ha tetszett a cikk és egyetértesz, nyomj egy tetsziket, csatlakozz Facebookon!>

Szólj hozzá!

Címkék: sajtóközlemény kongresszus zöld fordulat


A bejegyzés trackback címe:

https://lmpnograd.blog.hu/api/trackback/id/tr181398934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása