LMP Nógrád


Az LMP Nógrád megyei tagjainak és segítőinek blogja

---

Fenntarthatóság
Igazságosság
Részvétel

---

www.lehetmas.hu
nograd@lehetmas.hu


Az LMP-ben sok különböző ember vesz részt – de közös bennünk, hogy valódi demokráciát, igazságos, szolidáris társadalmat, egészséges környezetet
akarunk, és hajlandók vagyunk tenni is érte.

---

Hogyan segíthetek?


Csatlakozz ONLINE!


A lehetmas.hu hírei

Nincs megjeleníthető elem

2010.01.22. 10:49 J.I.

Tiszta közélet, fejlődő vidék

LMP-FÓRUM SALGÓTARJÁNBAN

A korrupció elleni harcról és
a vidékfejlesztésről

2010. január 24. vasárnap 14:00
Den Café - Salgótarján, Alkotmány út 4.

Meghívott vendégek: Tordai Bence és Vágó Gábor
az LMP országos választmányának tagjai

Beszélgetés antikorrupciós és a vidékfejlesztési elképzeléseinkről.
Ismerje meg az LMP-t, és a nógrádi szervezet tagjait!
Mindenkit szeretettel várunk!

[korábbi javaslataink]
[
vendégeink bemutatkozása]
[
a helyszín megközelítése]

Oszd meg másokkal is!

 

Korábbi állásfoglalásaink, javaslataink


A rendkívüli ülés az utolsó esély a tiszta választásra

2010. január 8. - 8 hozzászólás
Nyílt levélben szólítja fel a Lehet Más a Politika (LMP) a Fidesz és az MSZP frakcióvezetőit, hogy tegyenek meg mindent a parlament rendkívüli ülésének összehívása és a kampányfinanszírozás rendezése érdekében. Az ökopárt ebben látja az utolsó esélyt arra, hogy a pártok sorozatos törvénysértések nélkül küzdjenek meg tavasszal a választók bizalmáért. tovább »
 

Az LMP az oknyomozó újságírás védelmében

2009. december 8. - 3 hozzászólás
Alkotmánybíróság előtt támadja meg a Lehet Más a Politika (LMP) a cégtörvénynek azt a novemberben elfogadott módosítását, mely szerint a jövőben csak kivételes esetekben lehet megismerni a cégek tulajdonosainak, képviselőinek, illetve felügyelő bizottsági tagjainak lakcímét. tovább »
 

Győzött az LMP! – Az MNV-nek ki kell adnia a sukorói telekügylet iratait

2009. november 20. - 4 hozzászólás
A Fővárosi Bíróság ma délután hozott első fokú ítéletében helyt adott a Lehet Más a Politika (LMP) keresetének és arra kötelezte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.-t, hogy 15 napon belül adja ki a sukorói telekügylet kapcsán készített értékbecsléseket, valamint a telekcserével kapcsolatban a földhivatalokhoz benyújtott valamennyi dokumentumot. tovább »
 

Korruptak és korruptabbak

2009. november 4. - 11 hozzászólás
A Lehet Más a Politika (LMP) ma sajtótájékoztatón beszélt a kormány korrupció-ellenes javaslatcsomagjáról. A párt választmányi tagjai több fontos intézkedést hiányolnak a javaslatcsomagból, illetve nem látják biztosítottnak a párt- és kampányfinanszírozás rendezését a 2010-es országgyűlési választások előtt. tovább »
 

 

A kisparaszti termelést részesítse előnyben az EU közös agrárpolitikája!

2009. december 13. - 5 hozzászólás
Vágó Gábor, az LMP választmányi tagja a mezőgazdasági termelés és a klímaváltozás közötti összefüggésre hívta fel a figyelmet Koppenhágában. Mint elmondta, az ENSZ klímakonferenciáján  csak elvétve jelenik meg a mezőgazdaság ügye, pedig az üvegházhatású gázok kibocsátásának körülbelül harmadáért tehető felelős a nagyüzemi állattartás. tovább »
 

Versenyképes vasutat Magyarországon!

2009. november 17. - 1 hozzászólás
A Lehet Más a Politika (LMP) kedden sajtótájékoztatón mutatta be a vasúti és közúti közlekedésre vonatkozó programját. A program kulcselemei a tisztességes piaci versenyhelyzet megteremtése a szállítási ágazatban, a regionális közlekedési szövetségek megalakítása, az országos, ütemes menetrend bevezetése és a vasúti szerkezetátalakítás a MÁV szétbontásával. tovább »

 

Kamu konferenciák helyett valódi képzéseket!

2009. szeptember 22. - 2 hozzászólás
A Lehet Más a Politika (LMP) kiáll a kamu vidékfejlesztési konferenciák sok százmilliós állami támogatása ellen. A párt szerint a valódi tudást átadó, a munkahelyhez jutáshoz szükséges képzésekre kellene komoly forrásokat fordítani. tovább »
 
 

Ellenőrzött termelők, rövidebb láncok – a fuzárium-botrány tanulságairól

2009. július 10. - 3 hozzászólás
Kergemarhakór, míniumos pirospaprika, aflatoxinnal fertőzött paprika, dioxinos csirke és most a fuzáriumos durumbúza – a közvélemény minden botrány után a bolti áruk szigorúbb ellenőrzését követeli. De valóban ez lenne a megoldás kulcsa? tovább »

 

 

Vendégeink bemutatkozása

Tordai Bence

1981-ben születtem Budapesten. A XIII. kerületben nőttem fel, itt jártam általános- és középiskolába (a Berzsenyi Dániel Gimnáziumba). A Corvinus Egyetemen/Közgázon szereztem közgazdász diplomát, majd ugyanitt a Szociológia Doktori Iskolában folytattam; a PhD-tól még egy hiányzó disszertáció választ el.
Az egyetemi tanulmányok mellett hét évig a Társadalomelméleti Kollégium tagja voltam, ami nemcsak tárgyi tudásban adott nagyon sokat, de itt vált természetessé számomra a kritikai szemlélet és a felelős társadalmi cselekvés egysége. A közösségben létezés során pedig a barátságok mellett hasznos tapasztalatokat is szereztem arról, hogyan működhet jól egy bázisdemokratikus szervezet.
Tíz éve kezdtem tanítani: eleinte civil szervezeteknél (SG, Kurt Lewin Alapítvány, Romaversitas, Ferencvárosi Tanoda) hátrányos helyzetű diákokat, majd doktoranduszként a Közgázon oktattam; jelenleg főállásban a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola (BKF) adjunktusaként különböző társadalomtudományi és módszertani tárgyakat viszek. Emellett egy ideig köztisztviselőként is dolgoztam a KSH Életszínvonal- és munkaügy-statisztikai főosztályán.
2007 decembere óta vagyok a kezdeményezés résztvevője. Az itt eltöltött első néhány hónap életem egyik legszebb időszaka volt: részese lehettem annak, ahogy különböző hátterű politikai hajléktalanok közös otthont ácsolnak maguknak – és mára kiderült: másoknak is – az ökopolitika talaján. Ekkor alakultak ki azok a dolgok, amiket azóta is a legfontosabbnak tartok az LMP-ben: az értékeinket és céljainkat rögzítő Alapító nyilatkozat, és az a politikai kultúra, amely egymás tiszteletén, a másik jó szándékú megértésén és a konszenzuskeresésen alapul. Szeretném, ha ezeken az alapokon egy progresszív, a társadalmi problémákra kiemelten érzékeny, sikeres zöld párt jönne létre, ami képes bebizonyítani, hogy lehet más... – és ezáltal visszaadja az állampolgárok demokráciába vetett hitét.
Amikor a munka és a világmegváltás mellett marad egy kis időm, próbálok kijutni a szabadba. Korábban rendszeresen hegyet és sziklát másztam meg hosszabb távokat futottam, de mostanában inkább csak a városi biciklizés mozgat át. A fix pontok az életemben a család, a barátok és (már egy évtizede) Rita, aki állatorvosként az ENSZ FAO-nál dolgozik, és civilben természetesen szintén lelkes elempés.

Vágó Gábor

Vágó Gábor a becsületes nevem. Végzettségem szerint politológus-közgazdász vagyok. Voltam már munkás szalag mellett, gyümölcsszedő, dinnyefelvásárló, kosárlabda játékvezető, szakács Barcelonában, önkéntes különböző civil szervezeteknél, politikai elemző, ifjúsági közösségfejlesztő, online újságíró, vidékfejlesztési programban koordinátor, most pedig politikus vagyok.
9 évesen, Antall József halálakor kezdtem el érdeklődni a politika iránt. Később felcseperedve részt vettem különböző hazai és nemzetközi, zöld és globalizációkritikus mozgalmi eseményeken, ott voltam a Zengőn, Párizsban és Rostockban. A politikai házamat-hazámat sokáig a Társadalomelméleti kollégium jelentette, amíg 2008 januárjában meghívást nem kaptam az underground módon szerveződő mozgalomba, amelyből az LMP született.
A regionális ügyek, azon belül is a fenntartható helyi gazdaságok kiépítése, valamint az alternatív mezőgazdasági kezdeményezések érdekelnek szakmailag.
Szabadidőmben a kedvesemmel és a barátaimmal vagyok. Szeretek olvasni, főként huszadik századi és kortárs szépirodalmat, nagyon kedvelem Faludy György és Viktor Pelevin műveit. Testemet hétvégenként egy helyi amatőr kosárlabda csapat játékosaként edzem.

 

A helyszín megközelítése


Nagyobb térképre váltás

Kapcsolat

Jancsó István, megyei koordinátor (30 / 267 0497)
Szabó Veronika, EVK-felelős (20 / 561 3523)

Ha tetszett a cikk és egyetértesz, nyomj egy tetsziket, csatlakozz Facebookon!>

Szólj hozzá!

Címkék: fórum programok korrupció salgótarján kik vagyunk vidékfejlesztés


A bejegyzés trackback címe:

https://lmpnograd.blog.hu/api/trackback/id/tr391687007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása