LMP Nógrád


Az LMP Nógrád megyei tagjainak és segítőinek blogja

---

Fenntarthatóság
Igazságosság
Részvétel

---

www.lehetmas.hu
nograd@lehetmas.hu


Az LMP-ben sok különböző ember vesz részt – de közös bennünk, hogy valódi demokráciát, igazságos, szolidáris társadalmat, egészséges környezetet
akarunk, és hajlandók vagyunk tenni is érte.

---

Hogyan segíthetek?


Csatlakozz ONLINE!


A lehetmas.hu hírei

Nincs megjeleníthető elem

2012.03.07. 22:52 J.I.

Beszámoló az LMP 18. kongresszusáról

Az LMP hétvégi kongresszusa elsőként arról döntött, hogy megkezdi az aláírásgyűjtést a párt népszavazási kampányához. Hétfőtől így mindenkinek lehetősége lesz arra, hogy csatlakozzon a párt kezdeményezéséhez, és kifejezhesse véleményét a munkavállalói jogokkal, az oktatással és a nyugdíjak biztonságával kapcsolatban.

A hitelesítéshez 200 ezer aláírás szükséges, de az LMP 330 ezret akar összegyűjteni április 2-ig. Ezt döntő részben utcai kitelepülésekkel, és a szimpatizánsok önkéntes munkájával tervezik elérni, de a társadalmi partnerektől, szervezetektől is százezer körüli aláírásra számítanak.

Az LMP korábban több tucat kérdést is beterjesztett, amelyek által az állampolgároknak valódi lehetőségük nyílt volna kifejezni véleményüket. Ezekből azonban a hivatalos szervek csak négy kérdést engedtek át, egy kérdés sorsa pedig még függőben van.

A kongresszuson a kezdeményezés elindítása mellett és ellen is többféle érv került felszínre. A nógrádi delegáltak véleménye szerint a kérdést többek között az döntötte el, hogy a Fidesz által megváltoztatott jogszabályok miatt talán ez lehet az utolsó alkalom hasonló fajsúlyú kérdésekben népszavazás kiírására. A jövőben ugyanis az Alkotmánybíróság helyett a Kúria hatásköre lesz a népszavazási kérdések sorsának eldöntése. A Fidesz-kormány eddigi működése alapján az LMP szerint fennáll a veszély, hogy az új testület nem lesz független, ezáltal még inkább lecsökken az állampolgári részvétel esélye az életünket alapjaiban meghatározó döntésekben.

A tisztújító kongresszuson megálasztották a párt új, Országos Választmányát, az Országos Politikai Tanács, és további gazdasági és döntéshozó tesületeinek tagjait. Az országos választmányban Észak-Magyarországot a bátonyterenyei születésű, most Egerben élő főiskolai tanár, Komlósi Csaba képviseli.

A kongresszusi küldöttek a párt új szóvivőit is megválasztották. Csiba Katalin egyszer már betöltötte a szóvivői posztot, míg Heltai László a frakció gazdasági kabinetjének tanácsadója. Az LMP-n belül előzőleg mindketten részt vettek a Vidék-műhely munkájában.

Ha tetszett a cikk és egyetértesz, nyomj egy tetsziket, csatlakozz Facebookon!>

Szólj hozzá!

Címkék: tisztújítás kongesszus népszavazás2012


A bejegyzés trackback címe:

https://lmpnograd.blog.hu/api/trackback/id/tr234296517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása