LMP Nógrád


Az LMP Nógrád megyei tagjainak és segítőinek blogja

---

Fenntarthatóság
Igazságosság
Részvétel

---

www.lehetmas.hu
nograd@lehetmas.hu


Az LMP-ben sok különböző ember vesz részt – de közös bennünk, hogy valódi demokráciát, igazságos, szolidáris társadalmat, egészséges környezetet
akarunk, és hajlandók vagyunk tenni is érte.

---

Hogyan segíthetek?


Csatlakozz ONLINE!


A lehetmas.hu hírei

Nincs megjeleníthető elem

2012.09.11. 21:44 J.I.

Rejtélyes fakivágások Pásztón

A pásztói Fő utca szeptember első napjától más arcát mutatja a járókelőknek: a tanévkezdéssel egy időben négy óriási japánakác tűnt el a temető előtti fasorból.

S_ilyen_volt.JPG

ilyen volt...

S_ilyen_lett.JPG

...ilyen lett

Az elmúlt hetekben a rendkívüli forróság elől még hűs árnyat adó nagy fák hirtelen eltűnésére egyelőre nincs semmilyen magyarázat. A járókelők a fák helyett ezen a héten már csak nedvet könnyező csonkokkal, fűrészporral – no és rekkenő hőséggel - találkozhattak a temető előtti zölsdávban. Néhány napig a járda mentén felhalmozott, száradó lombtömeg jelezte, mekkora pormegkötő, oxigéntermelő és árnyékadó felületet biztosítottak a kivágott nagy fák – amelyeket elődeink hagytak ránk, és amelyekkel utódainknak már nem tudunk elszámolni.

A kérdés: miért? Idős közterületi fák kivágását csak a jegyző engedélyével lehet elvégezni, az engedély kiadásának azonban előfeltételei vannak, amelyeket a vonatkozó kormányrendelet és a Környezetvédelmi törvény határoz meg. A fák kivágásnak szándékát emellett előzetesen, hirdetményi úton is jelezni kell. Ugyancsak nem történt semmilyen előzetes tájékoztatás a szintén ebben az időben, a Romkertben kivágott két idős fa esetében sem.

S_a_romkertben_is_fogynak_a_fak.JPG

a Romkertben is fogynak a fák

S_zold_lomb_multido.JPG

zöld lomb - múlt időben

A Lehet Más a politika Nógrád megyei szervezete a rejtélyes fakivágások miatt a pásztói jegyzőhöz fordul. A jegyzői válaszról honlapunkon tájékoztatást adunk. Kérjük egyúttal a megye lakosságát, ha váratlan és indokolatlan fakivágásokat tapasztal, jelezze szervezetünknek, hogy segíteni tudjunk környezetünk megóvásában, és a vonatkozó törvényi rendelkezések betartatásában.

E-mail címünk: nograd@lehetmas.hu

Ha tetszett a cikk és egyetértesz, nyomj egy tetsziket, csatlakozz Facebookon!>

Szólj hozzá!

Címkék: környezetvédelem pásztó


A bejegyzés trackback címe:

https://lmpnograd.blog.hu/api/trackback/id/tr924770932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása