LMP Nógrád


Az LMP Nógrád megyei tagjainak és segítőinek blogja

---

Fenntarthatóság
Igazságosság
Részvétel

---

www.lehetmas.hu
nograd@lehetmas.hu


Az LMP-ben sok különböző ember vesz részt – de közös bennünk, hogy valódi demokráciát, igazságos, szolidáris társadalmat, egészséges környezetet
akarunk, és hajlandók vagyunk tenni is érte.

---

Hogyan segíthetek?


Csatlakozz ONLINE!


A lehetmas.hu hírei

Nincs megjeleníthető elem

2010.02.06. 13:42 J.I.

Az LMP szécsényi jelöltje: Sebestyén György

Nógrád 3. OEVK - Szécsény: Sebestyén György


Ötvenegy éves vagyok, a rendszerváltást már felnőtt fejjel éltem át. Szabadságot, felelősségteljes politizálást és ésszerű, igazságos gazdasági rendszert vártam a változásoktól. Arra számítottam, hogy a parlamenti demokrácia mellett megerősödik a közvetlen demokrácia és az egyszerű állampolgárok is beleszólhatnak majd az életüket meghatározó döntésekbe.

Fiatal apaként ehelyett azzal kellett szembenéznem, hogy két fiamat olyan körülmények között kell felnevelnem, amelyek között a kis emberek szabadságát, anyagi boldogulását és jogait a kiváltságos réteg politikai hatalomvágya és gazdasági önzése határozza meg. A megszorító intézkedéscsomagok és az eldurvuló pártharcok között nekünk, munkanélkülieknek, alkalmazottaknak, kis- és kényszervállalkozóknak a terhek, kiábrándulás, pusztuló természeti és társadalmi környezet jutott.

Voltam tolmács és fordító, dolgoztam a nemzetközi kapcsolatok területén is, legtovább pedig a felsőfokú végzettség megszerzése után, eredeti szakmámban a  turizmusban.

Szécsényfelfalun élek és nálunk is, de egész Észak-Nógrádban azt látom, hogy a nehézipar és a nagyüzemi mezőgazdaság romjain új gazdaságot nem a messziről jött beruházók fognak teremteni, és ehhez az állami források is szűkösek. Nekünk egyszerű állampolgároknak, önként szövetkezve, létre kell hoznunk a közösségi gazdaság szervezeteit, ha egyénileg és közösen is gyarapodni akarunk. A fogyasztási szövetkezetek újjászervezése, az önellátó faluszövetkezetek, a megújuló energia szövetkezetek hálózata, a falusi és zöld turizmus, a közösségi informatika a kilábalás fontos eszközei lehetnek.

Nem csak a gazdaságban van szükség összefogásra. Az általános beletörődés, keserűség, gyűlölködés ugyanúgy mérgezi az életünket, mint a szegénység. Saját életünk felett csak akkor nyerjük vissza a hatalmunkat, ha ügyeink intézését nem csak a politikusokra és a hivatalokra bízzuk, hanem közéleti, szabadidős, kulturális és más közösségekben újra egymásra és önmagunkra találunk.

A civil szervezetekből és társadalmi aktivistákból alakult LMP segítségével az a célom, hogy az önszerveződő gazdasági és civil törekvésekhez hatékony támogatást szerezzek.

Ha tetszett a cikk és egyetértesz, nyomj egy tetsziket, csatlakozz Facebookon!>

11 komment

Címkék: jelölt szécsény sebestyén györgy


A bejegyzés trackback címe:

https://lmpnograd.blog.hu/api/trackback/id/tr941733995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sánta Jómadár 2010.02.09. 15:22:59

Szokatlan dolog önszerveződésről hallani politikustól.
A politikai pártok, és ebből nem kivétel a LMP sem, a hatalom megszerzése érdekében fejtenek ki aktivitást. Vajon, a hatalom maga nem összeférhetetlen e az önszerveződéssel? Esetleg valakik önszerveződnek, mások pedig a hatalmat gyakorolják?
Nem bírálatnak szánom,inkább vitaindítónak. :)

galazo 2010.02.11. 22:45:05

A hatalom gyakorlásának az önszerveződés segítését és katalizálását kellene jelentenie. Életteret adni a jó elképzelések önbeteljesülésének. Élni és élni hagyni. Csak is az alulról épülő (Bottom up) kezdeményezések az életképesek. Az összes többiben a hajtóerőt nem adja meg a közösségi konstruktivitás és előretekintés.
Felénk sajnos hajlamos a hatalom Top-down, fentről lefelé szervezni, ráérőltetni, pedig ez csak háborúban illetve félelmek közt tartott társadalomban vagy szervezetekben működik.
Ott is csak ideig-óráig amíg teljes depresszióba nem zuhan az egyén, majd a csoport, közösség és a társadalom is.
Nagyjából itt tartunk most...

lehetmas 2010.02.12. 18:46:43

Teljesen egyetértek galazoval! :)

fetso 2010.02.15. 09:52:33

Elvileg egyetértek én is galazoval! Csak az a fránya gyakorlat! Azaz érdekes, hogy az LMP önmaga is felülről szervezi helyi szervezeteit és nem alulról... Ezért is lehet, hogy sok egyéni jelölt nem helyi és lehet, hogy sok helyen az országban nem jön össze a 750 cédula majd!
Egyébként a jelölt szövege szimpatikus! :)

Will-O-The-Wisp · http://www.will-o-thewisp.gr/ 2010.02.21. 12:42:44

Úgy tudom, Gyuri egyike azon OGY képviselőjelölteknek, akik Linuxot - Gyuri esetében Ubuntut - használnak:
lmv.hu/node/2805
lmv.hu/node/2992

Will-O-The-Wisp · http://www.will-o-thewisp.gr/ 2010.02.23. 05:59:14

@Will-O-The-Wisp:

Ha jól tudom, Nagy Vili, az LMP korábbi nógrádi koordinátora évek óta Linuxot használ (korábban UHU Linuxot, most talán Ubuntu), és talán linuxos térinformatikai programot is.

Jancsó István, a megyei koordinátor is Ubuntu felhasználó, s ő is közreműködött a bp-i LMP irodában levő gépekre történt Ubuntu/Xubuntu
telepítésekben, s tudomásom szerint a mai napig ő felügyeli ezeken a gépeken a Linuxokat.

Azt is mondhatjuk, hogy "Nógrád megye az LMP szabad szoftveres szívcsakrája" ;)

Érdemes lenne erről írni egy blogbejegyzést, és feltenni a kalozpart.org -ra!

Will-O-The-Wisp · http://www.will-o-thewisp.gr/ 2010.02.26. 03:25:53

Nógrád az LMP szabad szoftveres “szívcsakrája”

Az LMP nemcsak Szegeden indít szabad szoftveres jelöltet, hanem Nógrád megyében is, sőt a megyei koordinátor és a széchényi választókörzet felelőse is Linuxot használ évek óta. Akár azt is mondhatjuk, hogy Nógrád megye az LMP szabad szoftveres “szívcsakrája” :)

kalozpart.org/2010/02/25/nograd-az-lmp-szabad-szoftveres-szivcsakraja/

fetso 2010.03.01. 15:10:52

Kedves Jelölt Úr!
Ismeri a riválist?
Ez a nem semmi:
www.valasztas.hu/hu/parval2010/351/351_0_index.html
Sajnos nem ismerem őt, de az LMP-t már lenyomta...
Ki lehet ő? Bognár Attila a civil?

BéKu 2010.03.01. 16:46:03

@fetso: Internetes Demokrcáia Pártja. Komojtalanok :-))

Viszont jó a humoruk :P

Mindenhol ugyanaz a jelölt indul, és 1 kopogtatót ad le :D

BéKu 2010.03.02. 08:37:58

Pontos j-vel írtam a komolytalant? :D LOL

Vissza adom az érettségimet :D

Sorry, ezt észre se vettem :D

fetso 2010.03.04. 10:36:16

Ok!
Már én is észrevettem aznap, hogy ki is dobták őt!
süti beállítások módosítása