LMP Nógrád


Az LMP Nógrád megyei tagjainak és segítőinek blogja

---

Fenntarthatóság
Igazságosság
Részvétel

---

www.lehetmas.hu
nograd@lehetmas.hu


Az LMP-ben sok különböző ember vesz részt – de közös bennünk, hogy valódi demokráciát, igazságos, szolidáris társadalmat, egészséges környezetet
akarunk, és hajlandók vagyunk tenni is érte.

---

Hogyan segíthetek?


Csatlakozz ONLINE!


A lehetmas.hu hírei

Nincs megjeleníthető elem

2009.10.12. 20:33 J.I.

Megalakult az LMP területi szervezete

2009. október 11-én, Balassagyarmaton tartotta alakuló közgyűlését a Lehet Más a Politika Nógrád megyei Területi Szervezete.

A párt alapvető céljai közé tartozik az emberhez méltó környezet létrehozása, a jövő nemzedékek életfeltételeiért való felelősségvállalás. Fontosnak tartja a valódi részvételen és az önrendelkezésen alapuló demokráciát, ahol az állampolgároknak lehetőségük van az őket érintő döntésekbe beleszólni, az állam elszámoltatható, és az állampolgárok részt vállalnak a közügyek intézésében. Az LMP ezen kívül kiáll a szociális és emberi jogokért és határozottan fellép a generációkon átívelő kirekesztettség ellen.

Az LMP Nógrádban is működőképes alternatívát kíván nyújtani a gazdasági, környezetvédelmi és társadalmi téren is felelőtlen politikának, miközben elősegíti a közjóért tenni kész közösségek működését. Korrupció-ellenes javaslataival, amelyeket már 2008 novemberében kidolgozott, azt kívánja elérni, hogy Magyarország ne legyen következmények nélküli ország: nem csak a kormány, de az önkormányzatok vonatkozásában sem. A párt támogatja a zöld munkahelyteremtés gondolatát, ezen belül az olyan mezőgazdasági beruházásokat, amelyek a legnehezebb helyzetben lévő, képzetlen munkaerő elhelyezkedését segítik, de alacsony környezetterheléssel is járnak, és az élelmiszerlánc rövidülése révén megbízhatóbb élelmiszerrel látják el a fogyasztókat.

Az LMP az Európa Parlamenti választásokon 2,61%-os eredményt ért el, a biztos szavazó pártválasztók körében jelenleg 4 százalékon áll. Az utóbbi egy év munkájának és eredményeinek köszönhetően az Európai Zöld Párt (EGP) legutóbbi kongresszusán ellenszavazat nélkül fogadta el az LMP megfigyelői státuszba való felvételét.

Az LMP várja mindazok jelentkezését, akik ajánlószelvényük előzetes felajánlásával, vagy a helyi szerveződésben történő személyes részvétellel is tenni szeretnének a változásért.

Budapest, 2009. október 27.

Kapcsolat:
Jancsó István megyei koordinátor, 0630/2670497, jancso.istvan@lehetmas.hu
Szabó Veronika sajtófőnök, 0620/5613523, szabo.veronika@lehetmas.hu

Ha tetszett a cikk és egyetértesz, nyomj egy tetsziket, csatlakozz Facebookon!>

Szólj hozzá!

Címkék: balassagyarmat nógrádi szervezet


A bejegyzés trackback címe:

https://lmpnograd.blog.hu/api/trackback/id/tr881477251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása