LMP Nógrád


Az LMP Nógrád megyei tagjainak és segítőinek blogja

---

Fenntarthatóság
Igazságosság
Részvétel

---

www.lehetmas.hu
nograd@lehetmas.hu


Az LMP-ben sok különböző ember vesz részt – de közös bennünk, hogy valódi demokráciát, igazságos, szolidáris társadalmat, egészséges környezetet
akarunk, és hajlandók vagyunk tenni is érte.

---

Hogyan segíthetek?


Csatlakozz ONLINE!


A lehetmas.hu hírei

Nincs megjeleníthető elem

2010.02.06. 13:39 J.I.

Az LMP salgótarjáni jelöltje: Mák Edvin

Nógrád 1. OEVK - Salgótarján: Mák Edvin


1987-ben születtem Romhányban, jelenleg a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Kar Salgótarjáni Intézetének hallgatója vagyok. Helyi fiatalként nemcsak megértem, de a bőrömön érzem az itt élők mindennapos gondjait, a magas munkanélküliség, az alacsony bérek, az országos átlagtól messze elmaradó életszínvonal és a lehetőségek látszólagos hiánya okozta kilátástalanságot.

Közgazdász hallgatóként ugyanakkor tudom, hogy ezek a problémák hosszú távon csak akkor kezelhetők eredménnyel, ha a pénzügyi válság mellett a társadalmi és környezeti kérdésekre is egyenlő hangsúlyt fektetünk. A válságból való kilábalás és a valódi fejlődés érdekében fontosnak tartom, hogy megértsük, miért elengedhetetlen a gazdaság fenntartható pályára állítása, milyen lehetőségeket rejt magában például az LMP Zöld Fordulat programja. A panellakások energiatakarékos átalakítása, a megújuló energiaforrások részarányának növelése eredményeként létrejöhet ugyanis egy olyan zöld gazdasági szektor, amely a jövő gazdaságának alapja.

Meggyőződésem ugyanakkor, hogy az anyagi biztonságon túl életünket, egészségünket alapvetően meghatározza a minket körülvevő környezet, természet állapota, az elfogyasztott élelmiszerek minősége, az aktív közösségi, kulturális és sportélet, valamint az egymás iránt érzett szolidaritás. Ezek azok az értékek, amelyeket civilként és az LMP képviselőjelöltjeként egyaránt fontosnak tartok. A korrupció visszaszorítása és az állampolgárok bevonása révén azt szeretném elérni, hogy Salgótarján néhány éven belül sikeresen lemossa magáról a mostani előítéleteket, hosszabb távon pedig egy élhető és szerethető várossá válhasson, maradásra bírva a felnövekvő generációt.

Ha tetszett a cikk és egyetértesz, nyomj egy tetsziket, csatlakozz Facebookon!>

101 komment · 1 trackback

Címkék: salgótarján jelölt mák edvin


A bejegyzés trackback címe:

https://lmpnograd.blog.hu/api/trackback/id/tr121733986

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: AJÁNLÓSZELVÉNYFOGÓ :-)) 2010.02.15. 23:10:00

Az a baj, hogy muszáj vagyok újra és újra az LMP-vel foglalkozni, mert nagyon izgat ez az egész engem. Nézegettem vidiket youtubeon, és az LMP EP-választásra készített legófigurás kopogtató gyűjtő kampányfilmje után most itt a parlamenti választásokra ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

J.I. 2010.02.06. 23:36:28

@galagonya: Tősgyökeres tarjánit, aki megfelelő jelölt lett volna (és elvállalja a feladatot): nem - Edvinnek viszont nem véletlenül szavaztunk bizalmat.

galagonya 2010.02.07. 11:25:39

Végül is a futottak kategóriában mindegy, csak nekem nem szimpatikus, ha egy párt ejtőernyősöket rak egy választókerületbe. /Az LMP-vel semmi bajom :)/

Hjozsi 2010.02.07. 13:41:45

te, galagonya, kifejtenéd bővebben ezt az ejtőernyős dolgot?
esetleg az nem tűnt föl,hogy az 1 sz választókörzet emberéről beszélünk és nem Salgótarján polgármester jelöltjéről.

Képzavar?

Hjozsi 2010.02.07. 13:43:20

De még ha polgármester jelölt is lenne tudomásom szerint a jelenlegi polgármester sem Salgótarjáni .

galagonya 2010.02.07. 18:43:00

Semmi képzavar, de akár pontosíthatom is, miért nem az 1. sz. Vk-ben lakó a jelölt? Igy jobb?
Bocs, de én azt olvastam ki, hogy Tarjánban csak tanul, nem pedig itt él. Az-az még itt tanul vagy 2-3 évig, aztán megy világgá.

/Ilyen ejtőernyős volt pl. Szécsényben Surján, vagy ilyen Nagy Andor./

Székyné meg a választással együtt lett "nem tarjáni", ugyanis akkor vált le Somoskőújfalu.

Hjozsi 2010.02.07. 19:25:25

Galagonya! Jobb városokban az ott tanulók ott maradnak, élni és dolgozni. Ez nem érv hogy nem tarjáni!
Ott él, lakik 4. éve. És ha ott talál munkát, ott maradhat. Sok tarjáni elmegy onnan fiatalkorában. Inkább örülj neki, hogy valaki tenni akar a városért és a körzetért!

Hjozsi 2010.02.07. 19:27:11

Ez halmozottan igaz nem csak Salgótarjánra hanem az egész megyére,húznak innen a fiatalok aki boldogulni akarnak mint a vadlibák.

De tudod mit, szívesen látunk a csapatban!:)

galagonya 2010.02.07. 22:22:07

Sajnos meglepődtem rajta, hogy utolsó lett nálam az LMP itt :www.magyarorszagvalaszt.hu/
És tényleg meglepődtem :)

Béka helyettem is beszélt: kismoszkva.blog.hu/2010/02/07/meg_egy_kicsi_lmp

Hjozsi 2010.02.08. 06:51:37

Hát igen ez egy igen fontos és sorsdöntő teszt!
Viszont nem említetted mi lett az első:)

Hjozsi 2010.02.08. 06:53:52

annyira fontos,hogy megcsináltam Fidesze-es lettem:)
Ezennel lemondok mindenféle tisztségemről az LMP Nógrád megyei szervezeténél . Megszaggatom a ruhám ,hamut szórok a fejemre és kimegyek az erdőbe remetének
Ennyi a véleményan az ilyen "tesztekről"

BéKu 2010.02.08. 09:51:49

@galagonya: Hehe, marionett báb lettem? :D

@Hjozsi: A teszteknek valóban nincs túl sok értelme, az viszont valahol iránymutató lehet, hogy a a pártok által képviseltek mennyiben állnak összhangban azzal, amit mi gondolunk.

Nekem az MDF lett a harmadik, pedig soha nem szavaznék Ibolykára... Szóval nem kell ez alapján szavazni, ha nem szimpatizálsz az adott párttal, de iránymutatásnak jó.

Még valami, a kismoszkván is leírtam (elég hosszan), itt is megteszem. Ez a stílus, amit most a azokkal szemben megütsz, akik nem értenek mindenben egyet veletek, az baromira nem LMP-s. Vagy amennyiben a többiek szerint az, akkor máris ékesen bizonyítjátok, hogy NEM lehet más a politika...

J.I. miért tud mindig normális hangnemben válaszolni, és te miért nem? Feltehetőleg ő sem értett egyet azzal, amit leírtam, mégis képes volt korrekt választ adni. Te viszont egyből, legjobb védekezés a támadás alapon úgy kérted számon azt, ha valakinek más a véleménye, minthogyha a világ legtermészetesebb dolga lenne, hogy amit az LMP-dönt az úgy jó, és csak az a jó.

Szokj hozzá, hogy pontosan a pártotok neve miatt még sokan fognak különböző kérdéseket feltenni, és netán azt, amit más pártok esetén elnéznek, azt nálatok nem fogják, hiszen "A név kötelez", ilyen névvel pedig példát kell mutatni. Ha nem jön össze, akkor meg nevet kell változtatni. Én tényleg szurkolok hogy összejöjjön, mert szimpatikusak vagytok.

Csak ez a SÜNdisznó stílus nem kellene...

Hjozsi 2010.02.08. 10:10:58

Kedves Béka!

Nem attól leszek hiteles,hogy azt mondom amit szeretnének hallani az emberek hanem attól,hogy mit gondolok.
Aztán ha tévedtem beismerem elismerem ,bocsánatot kérek stb.

Sajnos föl nem vehetem a versenyt veled itt a neten ,kár,hogy nem vagy a tagunk mert pont ilyen elszánt és aktív emberekre lenne szükségünk mint te vagy. Pásztón meg főleg ahol a felségemmel plakátozunk kopogtatunk stb. ketten. segítség nélkül..
Ez persze galagonyára is igaz.

Lezárhatjuk azzal,hogy rossz kérdésre rossz válasz volt?
Edvintől meg kérünk egy vizipipát és elszivjuk rá.

BéKu 2010.02.08. 10:18:49

@Hjozsi: A vizipipában benne vagyok. Hogy stilszerű legyek: lájkolom :P

Abban egyetértek, hogy azt kell mondani, amit gondolunk. Te is ezt tetted, én is ezt tettem. Kettőnk közül nem én voltam az, aki a másikat "ekézéssel" vádolta a véleménye miatt :-)) De szerintem is zárjuk le, nem ilyen témákon kell vitatkozni.

Az LMP-vel kapcsolatban továbbra is várakozó és megfigyelő állásponton vagyok.

lehetmas 2010.02.08. 11:30:27

Tisztelt kommentezők!

Régóta figyelem a hozzászólásokat. Eljött a reakció ideje.

Hogy fiatal-e egy 22-23 éves ember jelöltnek? Erre lehet ez a válasz: igen. Ugyanakkor megjegyezném azt, hogy az LMP esetében nem a jelöltről van szó. Arról, hogy az LMP listát tudjon állítani, egyéni körzetekben kell jelöltet indítania. Ehhez jelölt kell. Lett. Felsőoktatásban tanuló fiatalaember. Salgótarjánban tanul, teljesen jogosan lett jelölt. Tenni akar, változtatni. De tudjuk, hogy nem ő fog nyerni. A tét az, hpogy legyen listája az LMP-nek, mert ez kell az 5 %-os küszöb átlépéséhez.

Szerény megjegyzésem ehhez, hogy - bár lehet kritizálni hogy tapasztalatlan - de...
1. Nincs milliós villája Zagyvapálfalván!

2. Nem áll ki dr-i címet magának vindikáló alpolgármester mellett.

3. Nem szélsőjobbos radikális.

4. Nem tagja az éppen értékeit, elveit feladó parlamenti kispártoknak!

Na ezek után lehet választani! Ha LMP-s jelöltre szavaztok azzal, esélyt adtok egy új - tiszta - pártnak a parlamentbe jutásra! Nem Mák Edvinnek, az LMP-nek! A következőkben pedig hinni abban, hogy a politika is lehet tiszta, mert az eddigi pártok bizonyították, hogy nem az!

... Ha pedig ez sem az, akkor jajj ennek az országnak, mert tényleg Abszurdisztán leszünk! És az mindegy hogy piros vagy narancssárga...

galagonya 2010.02.08. 12:21:39

@Hjozsi: Ez nekem viszont azt jelenti, hogy a saját pártod programjával sem vagy tisztába :)

Természetesen az ilyen tesztek csak játékok, de felébresztik az emberek figyelmét, és talán elgondolkoznak egy kicsit, amikor meglepő eredményt érnek el.

@lehetmas: a válasz kismoszkvában :)

lehetmas 2010.02.08. 12:47:38

Galagonya!

Köszönöm válaszodat! Elolvastam!

Üdv! :)

b.eszt 2010.02.08. 15:26:13

@galagonya: az ejtőernyős megjegyzésedre reagálva, mi is olyan embert képzeltünk el ideális jelöltnek, aki helyben lakik, mutatott már némi közéleti aktivitást, de nem elhasznált arc, emberileg és szakmailag is LMP-kompatibilis.
Edvin remélhetőleg csak az első feltételnek nem felel meg ezek közül. :)

b.eszt 2010.02.08. 15:27:37

Csak kíváncsiságból, kinek mi a véleménye a többi nógrádi jelöltről?

BéKu 2010.02.08. 19:51:55

@beszt: Este átrágom magam rajtuk is (belőlük nem írok posztot :P), aztán véleményezem :-))

BéKu 2010.02.08. 23:17:39

@beszt: A pásztói jelölt abszolút semleges, semmilyen gondolatot vagy érzést nem váltott ki belőle. Korrekt hétköznapi ember. Talán egy kicsit hosszabb bemutatkozás jó lett volna.

Sebestyén György szimpi, ez a gondolata pedig telitalálat: "a nehézipar és a nagyüzemi mezőgazdaság romjain új gazdaságot nem a messziről jött beruházók fognak teremteni, és ehhez az állami források is szűkösek. Nekünk egyszerű állampolgároknak, önként szövetkezve, létre kell hoznunk a közösségi gazdaság szervezeteit, ha egyénileg és közösen is gyarapodni akarunk."

Nála előjön az LMP civil mivoltára való hivatkozás, és úgy beszél a politikusokról, mintha azok valami idegen akárkik lennének, holott azzal, hogy jelölt lett, ő maga is politikus-aspiránssá vált :-)

Galanincs Zoltán pedig szintén jó jelölt. Na nekem kb ő AZ LMP-s JELÖLT. Már a tekintetben, hogy fiatal, de nem túl fiatal, megvan a megfelelő végzettsége, és az elképzelései. Szóval ha el kellene képzelnem egy LMP-s jelöltet, kb olyasvalakit képzelnék el, mint amilyen ő.

b.eszt 2010.02.09. 10:54:39

@BéKa: Köszi BéKa, ezt igen korrekt véleménynek tartom. Fekete József bemutatkozóját valóban érdemes lenne bővíteni, Sebestyén Gyurié pedig nekem személy szerint nagyon tetszett, rendkívül értelmesnek és tartalmasnak találtam.

A civil-politikus szembeállításról az a véleményem, hogy nem baj, ha az LMP-nek megmarad a mozgalmi jellege, sőt! Sokkal szélesebb társadalmi bázist tud így teremteni, és potenciálisan nagyobb hatást tud gyakorolni az emberek gondolkodásmódjára.

Szintén magánvélemény, de azt gondolom, hogy az LMP sem lehet öncél, az a fontos, amit rajta keresztül el próbálunk érni. A csapat szerencsére nagyon jó, összetartó, lelkes, és mindenki ugyanazt szeretné: tenni valamit egy jobb világért. :)

Ja, és a mi Galanics Zolinkra különösen büszkék vagyunk, ezért örültem annyira, hogy Te is így képzeled el az ideális LMP-s jelöltet. :)

fetso 2010.02.09. 14:28:04

Sziasztok!

"Ja, és a mi Galanics Zolinkra különösen büszkék vagyunk, ezért örültem annyira, hogy Te is így képzeled el az ideális LMP-s jelöltet. :)"
Az a baj ezt csak ketten gondoljátok, így! A megye kis városaiba, falvaiba el sem jut az LMP híre...
Nézzétek meg, hány komment van a többi jelöltnél, ez szinte csak egy belső fórum...
beszt (LMP), Béka (blogger), Galagonya (blog olvasó), Hjozsi (jelölt), lehetmas (LMP). A sajtóhírben meg egy cikkecske...
így nehéz lesz! Konkrét választó kerületi téma kell amivel szembe lehet állni a többi jelöltel!

galagonya 2010.02.09. 15:21:26

@fetso: Nem kell ezen csodálkozni. Ha belegondolsz, hány tarjáni, vagy nógrádi fórum van a neten ahol van valami élet, azokhoz képest itt már túl sokan is vagyunk :)

A nógrádi kis falvakban élők senkit nem érdekelnek. 200 választó miatt senki se megy ki kampányolni, esetleg egy pár falragaszra futja.

Hjozsi 2010.02.09. 18:41:35

helyreigazítás , nem vagyok jelölt:)

Hjozsi 2010.02.09. 18:49:32

szóval nem vagyok jelölt

R.Dorka 2010.02.09. 19:54:49

Hát, az előbbiekhez csak annyit szólnék hozzá, hogy bár Tarjáni diák, azért nem csak 2-3 évig marad ott. Főleg mert oda jár 4 éve és eddig még nem iskerült túljutnia az első éves tárgyakon sem, pedig jócskán próbálkozott... Jó kis jelölt! Olyan messze van a közgazdász végzettségtől, mint Makó Jeruzsálemtől. Ebből kifolyólag a közgazdasági szempontól történő megoldásokban sem lehet kompetens...

galagonya 2010.02.09. 21:08:52

@Dóri88: Na mondjuk ha ez igaz, akkor nagyon gyorsan le kell cserélni!

/Érdekes, hogy itt vitatkozunk egy emberről, aki a fülebotját se mozdítja rá :( /

Muzsikus111 2010.02.10. 02:11:40

Kedves Dóri88! Annyiban szeretném pontosítani a hozzászólásod, hogy valóban van első éves tantárgyam, azonban az a tantárgy nem befolyásolja a szakirányú jelentkezésem lehetőségét.

b.eszt 2010.02.10. 09:23:15

@fetso: "Konkrét választó kerületi téma kell amivel szembe lehet állni a többi jelöltel!"

Teljesen igaz, de még nem időszerű. Először a kopogtatók, aztán a kampány. A kopogtatókat március 19-ig kell leadni.

b.eszt 2010.02.10. 09:31:30

@galagonya: "A nógrádi kis falvakban élők senkit nem érdekelnek. 200 választó miatt senki se megy ki kampányolni, esetleg egy pár falragaszra futja."

Szeretem az ilyen megalapozott véleményeket... Ha ismernél minket, nem mondanál ilyet. Egyrészt, mert van köztünk pl. dejtári, kisbágyoni, alsópetényi, másrészt, mert a vidékfejlesztés többünknek is szívügye. Az, hogy mire van kapacitásunk, persze már teljesen más kérdés. Viszont szívesen vesszük a segítséget!

galagonya 2010.02.10. 15:37:33

Ma véletlenül Pesten belehallgattam ebbe:
www.lanchidradio.hu/musorajanlok/esti_kulissza_%E2%80%93_szerda_1830_%E2%80%93_1855_musorajanlo_20100210
/Ma este ismétlik, online is meg lehet hallgatni./

Teljes mértékben egyet tudtam érteni az elemzéssel. Szinte ugyan azt mondta, csak cizelláltabban: nincsenek ismert emberek az LMP-ben. Országosan sincs, nem hogy helyi szinten.

beszt a falvaknál nem csak az LMP.re gondoltam

fetso 2010.02.10. 16:14:43

@Hjozsi:
Bocs! Nem ugrott ki a nyúl a bokorból! :)

fetso 2010.02.10. 16:19:21

@beszt:
Figyelj! Arról szól a játék, hogy a Mák Edvinnek odaadom-e a papírom!
Első kérdés ki a fene az a Mák Edvin! Második mi a fene az a LMP? Harmadik mit tett a LMP vagy az Edvin itt Tarjánért????
Erre nincs válasz sehol! Ja megtisztelte Tarjánt, hogy itt tanul?!
Ez nem elég! Szerintem neki, illetve az LMP-nek az elsődleges és talán egyetlen célja a 4x750 kopogtató cédula összegyűjtése...
Ha nem sikerül akkor már késő szerepelni...

fetso 2010.02.10. 16:20:42

@fetso: ,
Természetesen az LMP nógrádi céljáról írtam!

fetso 2010.02.10. 16:30:38

@beszt:
Igen; Alsópetényben előny a helyi, viszont ahogy ismerem a falvakat a szomszéd faluban (mondjuk felsőpetényben), pedig hátrány az alsópetényiség...
A vidékfejlesztés... jövedelem, és nem munkahely vagy fejlesztés kell az embereknek! Az, kell hogy a faluban megtudjon élni! A többi duma! Többek közt ezért nem lettem vidékfejlesztő! Jöjjek a városi dumával aztán lelépjek. Ma már ott tartunk a falvak fejlesztésével, hogy már háztáji sincs! NEM ÉRI MEG! KI VESZŐDIK VELE! Nekem egy vidékfejlesztő ott kezdődne, hogy az adott faluba lakik, oda házasodik, gyerekeit a falu iskolájába járatja, és a faluban megszerzett jövedelméből él. Együtt sír-nevet a falu közösségével.
Még egyszer Én sem lettem az ehhez eddig kevésnek éreztem magam...

fetso 2010.02.10. 16:33:28

@Muzsikus111:
Szia Edvin!
Megtudhatunk rólad valami konkrétat? Miért szavazzunk rád? Mit tettél le az asztalra?
Egy-két kérdés, ha meg engeded!
Voltál-e bármilyen civil szervezetnek tagja? Ha igen, mit tettél ott? Indultál-e HÖK választáson? Szerveztél-e valamit már?

R.Dorka 2010.02.10. 19:13:49

Igazad van Galagonya,és ő maga is bevalotta, hogy így van. Bár kétlem, h csak egy tárgy lenne, de lehet, h csak a pletyka csinált belőle 5-öt.
Nem sokat tesz Tarjánért, sőt. Ha jól tudom,- márpedig jól tudom-, nem is tett semmit eddig sem. A főiskola környékén szinte mindenki ismeri és csak úgy emlegetik, mint az örök diákot, aki minden fősulis bulin ott van és sohasem tanul. Köze sincs a HÖK-höz és bármilyen diákszervezethez sem.

Ő maga valotta be, hogy 4 éve nem bír végezni az első éves tárgyaival. Ha 8 félév alatt nem bírt megtanulni valamit, -ami, mivel első éves tárgy, nem lehet túl nehéz-, akkor hogyan várja tőle bárki is hogy ezrek érdekeit képviselje és egyáltalán kezelje, rendszerezze a hozzá forduló emberek panaszait? Vagy ha bejutna a parlamentbe, képes lenne átrágni magát az egy-egy szavazáshoz szükséges dokumentáció többszáz oldalán, hogy felelőséggel tudjon választani?És nem egy szavazás van egy ülésszakban, hanem többszáz...Ha nem bírja megtenni ezt 50 vagy max 100 oldal esetén, ami egy első éves tananyaghoz kell, hogy várjuk el ezt tőle képviselőként???Arról nem is beszélve, hogy ha alapozó tantárgyai nincsenek meg, akkor milyen szakirányú jelentkezésről beszélünk, és van-e érteleme erről beszélni?Hiszen diplomát addig úgysem kap, míg az alap tárgyai nincsenek meg, sőt a felsőbb éves tárgyakat még csak le sem teheti addig. És milyen szintű "szakértelem" társulhat ehhez?

Hjozsi 2010.02.10. 21:37:19

Dóri ez most valami személyes bosszú?Vagy valaki fizet neked ezért?
Egyébként nem zavar csak csodálni tudom ezt az elszántságot és jól informáltságot Edvinről!:)

Remélem nem volt túlságosan durva?:)

Viszont azt látom,hogy Edvin jó választás volt jelöltnek mert a blog alapitása óta nem volt ennyi látogatója mint az utóbbi 1 hétben:)

Kellene nekünk még vagy 4-5 Edvin és lehet,hogy a Blikk is ráugrana a témára onnan 1 lépés JózsiBarát vagy Maónika (lehet választani)
És 1 héten belül országosan ismert párt lenne az LMP.

Ez a siker titka Edvineket minden megyei szervezetbe!:D

vernyak 2010.02.11. 01:15:36

Kedves Mindenki!

Mint salgótarjáni koordinátor a sok teendő között, végre én is hozzászólok.

Szóval:
1. Ha jól sejtem a kritikák többségének megfogalmazói fiatalok, akik Salgótarjánban élnek, jól tájékozottak sok kérdésben, amely a várost érinti, közéletben, politikában igencsak jártasak, mert nagyon jól meg tudják fogalmazni, mi a baj az LMP-vel, milyen lenne az ideális jelölt, mi kell a városnak. Sőt! Még szimpatizálnak is az LMP-vel!
Megfogalmazódott bennem, hogy miért is nem éltetek a demokrácia erejével. Belegondoltam abba, hogy ha ezt mind elmondjátok az LMP-s tarjáni fórumokon, jókat vitáztunk volna, ötleteltünk volna arról, hogyan lehetne Salgótarjánt és vidékét fejleszteni, fiatalokat visszacsábítani, helyi gazdaságokat erősíteni és munkahelyeket teremteni és milyen lenne, vagy akár ki!, az ideális jelölt. Szóval, ki tudja , ki lenne most a tarjáni jelölt...lehet, hogy közületek valaki :)

Viccet félretéve. Maradjunk a realitások talaján, miközben mégis merünk nagyot álmodni. Azok, akik idősebb, tapasztaltabb jelöltet szeretnének,annak sajnos azt kell üzennem, hogy falakba ütköztünk. Vagy mindenki érdekhálókban van, ahonnan fél kiugrani, mert az állásába kerülhet, vagy valamelyik párthoz már kötődik, vagy egyszerűen még szkeptikus azzal kapcsolatban, hogy lehet más a politika, vagy egyszerűen teljesen kiábrándult nagyjából mindenből. Bevallom én is a lehetséges jelöltek között voltam és 18 évig Salgótarjánban éltem, majd Budapestre jöttem egyetemre,mert ott tudtam azt tanulni, ami érdekelt. Mivel itt élek több időt egy ideje, hiteltelennek éreztem volna, ha én indulok...

Viszont Edvin jónéhány éve a városban ál és abból kifolyólag, hogy világéletében Nógrád megyében élt,nagyon is jól láthatja és ismerheti, mi történik a megyében és ebben a térségben, hogy úgy mondjam benne van a sűrűjében. Nem szidni, hanem becsülni kellene, hogy elvállalta ezt a nemes feladatot, nem ijedt meg tőle és elkezdte buzdítani a többi főiskolást, tarjáni fiatalt. Szerintem kulcsfontosságú a városban, hogy a fiatalok elkezdjenek szerveződni és alternatívát találni arra, hogy előbb-utóbb ne öregedjen el a város, mert elmegy az összes fiatal. Edvin egy olyan fiatal, aki tenni akar a környezetéért és szervezkedne. Vannak tervei, fiataloknak szeretnénk programot szervezni. És persze minden könnyebben menne, ha ehhez társakra is találna! No? :)

De valóban most a legfontosabb a kopogtatócédula, mert ha a minimális esélyt nem adják meg az emberek, akkor nem is tudunk bizonyítani.
Kedves Dóri, azt gondolom sejted, hogy a reális cél most nem az, hogy Edvin bekerül-e a Parlamentbe, hanem hogy az LMP, mint párt egésze meg tudja-e mutatni Magyarországnak, hogy van más alternatíva is a nagy és kis, lejáratott pártok mellett és valóban lehet másként politizálni. Valamint azt sem gondolnám, hogy vizsgateljesítményekbe kellene belekötni...
Hidd el, én sokat vizsgáztam, sok tárgyból, jó eredményekkel, de sokszor egy ilyen kihívásból az ember százszor többet tanul a magyar valóságról és az emberekről, mint bármelyik tankönyvből, amit a Budapesti Corvinus Egyetemen, vagy a PSZF-en olvastam. Ezzel nem a felsőfokú oktatás fontosságát kérdőjelezem, hanem azt, hogy szerintem nem adekvát a felvetésed.

Továbbra is mindenkit buzdítok, hogy kommenteljetek! Nagyon jó, hogy elindult egy ilyen intenzív párbeszéd,ez már közelít a demokráciának nevezett dolog felé...
Remélem egyszer személyesen is találkozunk veletek!
Jelentkezni lehet nálam, rengeteg feladat, ötlet, munka van, amit közösen is megvalósíthatnánk!
E-mail címem: vernyak@gmail.com
És ami most a legfontosabb, kopogtatócédulára fel!

galagonya 2010.02.11. 08:22:49

Ha az LMP oda akar álni a startvonalhoz ahhoz kell sok-sok kopogtató cédula. Hogy sikerüljön összegyűjteni, ahhoz valamennyire ismert nevek kellenek országosan, és helyi szinten is. Az átlag választónak Schiffer, Kukorelly nem ismert név, Ivády egy fokkal jobb. Én ebben látom a legnagyobb problémát.
Húzónevek nélkül nehéz lesz. Vagy pedig a Jobbik stratégiáját kell folytatni nagyon erősen hangsúlyozni hogy az LMP-sek azért léptek ki az ismeretlenségből, mert elegük van az elmúlt 20 év politikai játszmáiból. De ezt nagyon hangosan, nagyon "radikálisan" kell hirdetni, mert most csak olyan langyoska az LMP kampány.

Ha az LMP támogatókat akar szerezni erősítse a "Kalózpárti" vonalat. hvg.hu/Tudomany/20100209_kalozpart_magyarorszagon
És ezerrel nyomni az interneten az LMP-t főleg a fiatalok körében.

J.I. 2010.02.11. 10:16:35

@galagonya: "Húzónevek nélkül nehéz lesz." Egyetértünk. Milliárdok nélkül is nehéz. Túlzott kompromisszumokkal végletekig egyszerűsített üzenetek nélkül is nehéz.

És hogy miért langyoska a kampány (kapcsolódva egyben a kalózpártos dologhoz...) Szakmámhoz kötődően épp a szabad szoftverekkel és információs szabadsággal kapcsolatos témákon keresztül ismertem meg az LMP-t (az első állásfoglalás, amelynek kidolgozásában részt vettem: www1.lehetmas.hu/hirek/105 )
A Newtech Bp meetup-ról még korábbról ismerem Ákost, és reméltem, hogy lesz elég erőforrás beindítani már tavasszal a Kalózpártot. Hihetetlen lehetőségek vannak a témában - egyrészt itt is van egy hatalmas vákuum, mert a jelenlegi politika magasról tesz a jövőt alapjaiban meghatározó kérdésekre is, másrészt akkora szellemi potenciál van hazánkban az IT-szektorban, amelyet az átlagember (nem rosszindulatból írom, de: átlag magyar önbizalommal) el sem tud képzelni.

Mint annyi mindenre, idáig erre sem volt elég erőforrás. Én sem tudtam volna nyugodt lelkiismerettel bevállalni a kockázatot, hogy a megyei szervezet stagnálása árán jutunk előbbre abban, hogy megnyerjük meg egy szűk réteg kegyeit, és választ adunk egy részproblémára. Amely fontos ugyan, de a vidék még fontosabb :)

Persze még most is lehetne "ezerrel nyomni a dolgot": ehhez egyszerűen csak több elkötelezett emberre lenne szükség, akik nem félnek a munkától. A kalózpárti vonalon, és a megyében is ;) Ennyire egyszerű. A legeslegjobban most azt szeretném, hogy gyűljenek össze azok a... szelvények, s hogy folytatódjon végre (sok-sok szálon, párhuzamosan) a munka. Attól félek, hogy a napi adagom most kiírtam magamból, de később még visszanézek. A kalózpártos témát pedig folytathatjuk itt: lmpnograd.blog.hu/2010/01/18/a_nyilt_szabvany_es_a_kozpenzek_egy_torvenymodositas_kulisszatitkai

R.Dorka 2010.02.11. 10:20:29

Nem bosszú ez, csak egy cseppet sem tartom őt alkalmasnak a feladatra. Annál inkább a többi jelöltet, aki az oldalon van. De azokkal egyetértek, miért írnék oda kommentet? Csak ahhoz szólok hozzá, amivel nem értek egyet.

Nekem is van diplomám, tudom milyen elszántság kell hozzá, hogy az ember leüljön tanulni,ha utálja az adott tárgyat. Ja és ész is szükséges hozzá... Ha ez az fiú a saját céljait nem képes megvalósítani, kiállni értük (mert gondolom célja a diploma, ha oda jár), hogyan várjuk el, hogy Tarján lakosságának céljait képviselje valósítsa meg? Ide egy erős akaratú ember kellene. Ő az? Mert személyesen nem ismerem, de amiket hallottam az alapján nem az.
És nem nehéz jól informáltnak lenni, ha az ember tarjáni és a legjobb barátai pszf-esek. Akik inkább nevetnek Edvinen és azt mondják, hogy a fősuli mostanában amúgy is megtépázott hírnevét cseppet sem öregbíti.

És itt nem arról van szó, hogy tanulnia kell a magyar valóságról és az életről. Itt arról kéne szólnia a dolognak, hogy ezeket már ismeri és tudja is, hogy hogyan kell megoldani őket. Tudja? Nem mondott itt semmi konkrétat, pedig a lehetősége megvolt. Ez csak egy üres szöveg volt általánosságokkal és elmosódott dolgokkal.

Szerintem ő még egy nagy gyerek és tényleg irreális a parlamentbe jutása. És asszem a 750 cédula is.
A látogatottság meg közel sem minden, informatikus diplomával már csak tudom...

Hjozsi 2010.02.11. 10:58:27

Ó hát én nem a statisztikára gondoltam hanem arra,hogy pl. te is megjelentél a többi kommentelővel egyetemben.

Sokan félre értik és azt gondolják nem bírom a kritikát pedig távolról sem erről van szó.

Egyszerűen az,hogy én pl. több mint 1 éve szórakozok itt Pásztón az LMP nevű álommal.

1 év alatt nem csatlakozott hozzám senki hmm...
gondolom nem nekem kellene kiállnom egy hordóra szerdánként(piacnap) és hirdetni az igét azért kicsit fejlődött a világ.
Ahogyan én megtaláltam (internet) ugy más is rátalált.

Személy szerint az bánt,hogy próbálunk meghonosítani ebben a megyében valamit és ehhez nem hogy támogatást nem kapunk hanem inkább pofonokat.

750 cédulával kapcsolatban pedig, nekem már rég nem erről szól ez a történet .

Ha nem most akkor 4 év múlva ha akkor sem akkor majd 8 de ehhez változni kell az emberkéknek és ezt nem 100%-ban Edvinen ,rajtam és az LM P-n fog múlni

Ui: Béka , reagálva egy régebbi írásodra én is tudom mennyi EVK van a 200-at a plakát mennyiségére értettem:) helyesen 200db/EVK

fetso 2010.02.11. 11:31:58

@Leonidora:
Szia! Amiket leírsz az nagyon gáz, meg is indoklod, hogy miért. Ezek után Józsira lennék kíváncsi..., de még nem válaszolt. Ismerem az ilyen örök ifjú főiskolás/egyetemista típust aki 10 évig odajár...

fetso 2010.02.11. 11:40:41

@Hjozsi:
Szia! Kíváncsi lennék, hogy ki vagy! Ha nem találkoztál F. józsi (Hatvanban született) LMP-s jelölttel, pedig egy éve pont ott szervezed a pártot? Netán ő is csak egy ejtőernyős?
Amiket leírsz abban két érdekes dolog van. Ebben a választókörzetben Győzikének van a legjobb botrány sajtója. Országosan ismert, rengeteget szerepel, nógrádi születésű, éveket élt Salgótarjában és éppen, hogy csak elköltözött! Akkor ő lenne az ideális LMP jelölt? Mert Edvin kapcsán ezekre utalsz.
Másik azért idejön a sok komment, mert ez a TARJÁNI jelölt, ebben a városban laknak sokan akik fiatalabbak, neten szerzik az infót és valami újat szeretnének a pártpolitikában is.
Az szerintem meg korrekt, ha valaki figyelmeztet egy ismeretlen jelölt hiányosságaira!

fetso 2010.02.11. 11:42:11

@Hjozsi:
Ha egy év alatt senkit sem találtál (még a "másik" Józsit sem) azon nagyon érdemes elgondolkodni. Valamit nagyon rosszul csinálhatsz...

J.I. 2010.02.11. 11:57:21

@fetso: Tényleg nagy kár, hogy _most_ nincsenek óráink gép előtt pötyögni. A kritikával semmi gond (bár én nem szeretem ismételni magam :) Másra nem tudnak kérni, mint hogy alkalmasint ne ezen az arc nélküli, szűk keresztmetszeten keresztül kommunikáljunk. Biztosra veheted, hogy kampányrendezvényeinkről és "performanszainkról" ( static.howstuffworks.com/gif/airplane-no-parachute-1.jpg ) időben értesítünk.

R.Dorka 2010.02.11. 12:02:23

Hjozsi! Nem csak pofonokat kaptok, de akkor olvasd el újra az elző kommentem elejét. A többi jeölttel egyet értek és alapjában véve az alapfilozófiával is. De ha Edvin ebbe beletartozik, akkor bukott az alaptörténet sztem, mert nem azt képviseli, amire sükség lenne. Mert nem ismeri a fő problémákat, csak látszatproblémákat sorolt fel, megoldást egyre sem nyújtott. És most hadd mondjak valamit ami tehetett volna, de nem tett Edvin: pl. benne lehetett volna azokban a fősulis projektekben, amikben a megye helyzetét próbálták meg a diákok javítani. Sok barátom benne van. Érdekvédő megyei klasztert, befektetőket vonzó és megfeleőlen fogadó rendszert építenek, dolgoznak rajta a tanulás mellett is keményen, sokszor együtt a megyei önkormányzattal. Ha jól tudom, többmiliós pályázatot nyertek és klaszter már megy is a tűzhelygyár meg egy csomó nagy nógrádi cég részvételével.Már vagy 3éve ezen dolgoztak-dolgoznak. Én is segítettem sokszor hogy 1-2 céghez bejussanak, szóba álljanak velük a vezetők. Nem volt nekik könnyű. A nyarukat áldozták rá sokan közülük, meg a szabadidejüket.

De ebben Edvin nem vett részt soha. Pedig bármelyik diák benne lehetett volna. És még azok is benne voltak, akik itt sem laknak.

fetso 2010.02.11. 12:21:23

@vernyak:
Szia Vera! Először is tisztelem az elszántságod, és nem irigyelek a feladatért, de véleményem az van.

Az a Te szempontod, hogy Ő végre elvállalta, mert senki mást nem leltél (ezt Te írod)! Ez viszont még nem érdem...
Az érdem az, ha valaki érdemes rá! Ha valami olyat tett ami alapján az lesz. Ami infót eddig hallottunk Józsiról az nem érdem.
Ja világ életében Nógrád megyében élt, ez nem érdem adottság oda pottyantotta a gólya, gondolom 18 évig a szüleivel lakott.
A másik a PSZF-re jár, hát ez sem az. Az nem baj ha valaki elmegy innen tanulni, csak jöjjön vissza alapítson itt családot szolgálja a megyét/várost. Ha jól értem az egyik legkisebb fősulival sem bír normál időben, ez nem érdem, hogy ezért dekkol itt 4 éve.
Az se vesd a szemére senkinek, hogy a Te valahol, valahogyan meghirdetett Fórumaidra nem megy el! Eljutott hozzá(nk) az infó? Benne volt a Nógrádban a Nógrádi Estben, valamelyik országos hír csatornán, vagy a bulvár médiába?
Te a középiskola vége óta nem itt laksz! Ki ismer Téged? Te kit ismersz, kit tudsz megszólítani? Jártál diszkókba kampányolni hirdetni? Béka, Galagonya más tarjáni blogokba bejutottál? Felálltál ordítva egy tarjáni kulturális rendezvény után (botrányt keltve), hogy LMP?
Félre ne érts, ezeket csak azért írom le, mert aki ismeri az LMP országos arcainak egy részét (pl. Én) annak se jött le, hogy mikor, ki, mit szervez a megyében (a rendezvény megléte előtt)...
Azt is elhiszem, hogy szar ellenszélben értetleneknek dumálni, de ezt vállaltad ezeket az embereket akarod az LMP-ről meggyőzni! S ha ez igaz, akkor még ha nem is kell lemenni kutyába, de a mondandót, kommunikációt, annak csatornáját hozzájuk, és nem a lehetőségeidhez kell elsősorban igazítani.
Az LMP tarjáni mércéje (benne a Te munkád, Edvinnel együtt) cédulák száma lesz, ha az több mint 151 (ennyit ért el a nyáron az LMP Tarjánban), az már rész siker. A siker pedig a 751.
Nem a tutit akarom megmondani neked (pedig épp azt teszem :), bocs)! Az a célom, hogy jobban lásd a helyzetet, és abból profitálva összejöjjön a 751.
Hogyan? Szerintem csak egy út van valami, helyi választókerületi téma, amivel szó szerint port lehet kavarni az alvó városban!

fetso 2010.02.11. 12:25:09

@Leonidora:
Kérdés miben vett részt Edvin!

fetso 2010.02.11. 12:32:46

@J.I.:
Szia! Engem a performanszok nem érdekelnek...
Az a sajtónak szól, két fiatal lány összeházasodik a HP-s csávóval... Ezen csak röhögnek az emberek, de értem, botrány, média, emberek útvonalat, de semmi személyes. A performance, na az az arctalan.
Ha lesz itt helyben rendezvény, amiről időben tudok az igen! Addig dolgozz hirdesd az igét, engem nem kell meggyőzni.
Órákat csak azzal érdemes beszélni akivel megéri!
Arra viszont ügyeljetek, hogy talán még egy pár ember ezt a fórumot is olvassa, s talán ez alapján is dönt. Szóval valaki néha reagáljon is.

Hjozsi 2010.02.11. 13:43:30

@fetso: persze én vagyok a hibás:)
Szegény Pásztó... hagyjuk már ezt:)

fetso 2010.02.11. 14:08:57

@Hjozsi:
Szia Józsi! Látom, olvasom a kritikát nem bírod... :)
Olvasd el, amit Vernyaknak írtam! Mindig az a legegyszerűbb ha nem megy valami akkor a körülményekre hivatkozunk!

Te írtad: "Egyszerűen az,hogy én pl. több mint 1 éve szórakozok itt Pásztón az LMP nevű álommal.
1 év alatt nem csatlakozott hozzám senki hmm...
gondolom nem nekem kellene kiállnom egy hordóra szerdánként(piacnap) és hirdetni az igét azért kicsit fejlődött a világ.", nem én állítom!

Lehet, hogy tényleg hordóra kellene állnod és Győzikés performanszokat csinálnod a bulvár médiának. Nem tudom, de így nem ment és ezt Te állítod nem én.

Azt is látom, hogy idősebb vagy az átlag kommentelőnél és az internettől talán csodát vársz, hát pedig nem az!
Az csak abban tud többet, hogy aki alkalmas a kezelésére, az célzottan tud rajta infót keresni! Ez a pásztói vk. szerintem kb. a 10-15%, és annak is a 99% venni, eladni, bulizni, stb. akar rajta! Politikailag tájékozódni az LMP irányában biztosan 10 fő alatti létszám.

Szerintem neked is valami konkrét helyi téma kellene amivel a sajtó felé, az emberek felé nyithatsz!

Még ha "ekézésnek" is veszed, nem annak szánom!

fetso 2010.02.11. 14:11:52

@galagonya:
Szia! Ezt írtam Békának...
Általánosságban írtam: Schiffer..., az LMP élén... Szerintem a legnagyobb gáz LMP körül, csak hát ő szinte az egyetlen "fél profi" a csapatban. Országosan majdnem olyan, mint nekünk Edvin...

R.Dorka 2010.02.11. 16:20:47

@fetso: fősulis bulikon való piázgatáson kívül? Most ebben. Bár, ahogy az aktivitását nézem, ebbe se nagyon...

Hjozsi 2010.02.11. 18:28:54

@fetso: dehogy várok én csodát az internettől!:)
teljesen másképp gondolok sok mindent tényleg jobb lenne ilyenekről valami klub keretében beszélgetni!

kicsit eltértünk a témától:))

fetso 2010.02.12. 10:11:17

@Hjozsi:
Azt hittem ez az LMP klub! :)
Vagy menjünk el egy MSZP majálisra?! :)
Na ok, hol van az LMP klubja? Elmegyek, ha lesz ilyen!

lehetmas 2010.02.12. 18:51:10

Hajrá LMP! :))))))))

BéKu 2010.02.15. 23:32:47

Húha, én a kismoszkván szerintem már minden létező, az LMP-vel kapcsolatos véleményemet leírtam. Látom átcsapott egy lájtos kis személyeskedésbe a vita.

Ettől függetlenül szerintem a kritika mindenképpen jó, lehet belőle tanulni. Főleg nektek, LMP-seknek, na meg persze Edvinnek! Az utóbbi napokban valahogy mindig az LMP lesz a központi témám, kezd olyan szintre emelkedni, mint egy másik téma, amire rákattantam, aztán állandóan arról dumáltam még régebben. :-))

Az LMP valami olyat akar, ami különböző az eddig megszokottól, de nem biztos, hogy "bejön" és eredményes lesz, hiába akarnak jót. Schiffer tényleg no comment kategória, Ivády legalább mindig kreatív dolgokkal kerül be a média fő áramába. Lehet rá kellett volna építeni. Azt meg abszolút nem értem, hogy Karácsony miért nem aktivizálja magát jobban? Vagy csak ennyit tud?

Amúgy nekem bejön az LMP-s plakát :-))

Lehet tudni amúgy arról valamit, hogy hogy álltok a kopogtatókkal? lehetmas.blog.hu/2010/02/15/title_138507 Ezen annyit röhögtem délután :D

vernyak 2010.02.16. 00:49:09

Sziasztok!

Régen jelentkeztem, köszönünk szépen minden építő kritikát, fontos, hogy mindig elmondja mindenki a véleményét, hogy aztán erre is építhessünk!
Azt azért tudnotok kell, hogy mi sem tudunk mindent tökéletesen és tényleg az a legnagyobb nehézségünk, hogy kevesen vagyunk, most elsősorban Salgótarjánról írok, mert azt ismerem a legjobban.
Itt persze jöhet az újabb kritika, hogy ez is a mi hibánk. De higgyétek el, hogy tényleg próbáltuk felvenni minél több civil szervezeti képviselővel, az utca emberével a kapcsolatot, fórumokon, kietelepüléseken, személyes megkereséeken keresztül és sok volt nagyon az elutasítás.
Mostanában azért egyre több a pozitív visszajelzés, ahogy nő ai ismertségünk. Pl megkeresett minket egy civil szervezet tagja, aki segít a helyi ügyek felkarolásában, ezúton is köszönet érte és vérjuk az együttműködést, nagyon fontos a tapasztalatok megosztása.

A kopogtatócédulák gyűjtése nem könnyű feladat!
Egyrészt nagyon sok helyen a nagypártok már beszedték a szükséges cetliket és sokkal nagyobb emberi és anyagi erőforrással dolgoznak, mint mi.
Tapasztalat az is, hogy nagyon sok tarjáni/tarjánközeli ember nem tulajdonít nagy jelentőséget a cetliknek, inkább zaklatásnak veszik a kopogtatást, de ez igazából országos szinten így van sajnos.
Nekünk viszont jelenleg nagyon fontos, hogy össze tudjunk 750 cédulát szedni.
Ezért is kérek itt minden blogolvasót, kommentelőt, hogy ha módjában áll, kérem gyűjtsenek ők is cédulákat, amennyiben valóban támogatják az LMP-t és szeretnék, ha megerősödne a helyi csapat, mert enélkül el sem tudunk indítani egy kampányt és továbbra sem fognak ismerni minket.
Nem kell sokat tenni, sokszor egy-egy telefon ismerősöknek elég ahhoz, hogy 4-5 cetlit kapjunk és ez tallán a leghatékonyabb, mert a kopogtatásnél bizalmatlanabbak az emberek.
Kérünk mindenkit, akinek fontos, hogy az LMP bizonyíthasson és minél töb párbeszéd legyenm, hogy segítsen a kopogtatócédulák gyűjtésében.
Egyébként a kopogtatás nagyon érdekes szociotrip, sokat lehet tanulni belőle és mindenféle nézőpontot megismerni.
Akinek csak 1-2 órája van naponta és segítene, kérem jelentkezzen nálam:
vernyak@gmail.com
Nagyon köszönöm,kc-ra fel, csak együtt sikerülhet!

vernyak 2010.02.16. 00:52:31

Íme egy kecskeméti jelöltünk kopogtatással kapcsolatos kisokosa:
vagogabor.blog.hu/2010/02/16/hogyan_vedd_ki_a_reszed_az_lmp_sikerebol_kiprobalt_modszer_az_eredmeny_garantalt_fel_ora_munka

A mi gyűjtőpontjaink:
Salgótarján, Kistarján út 6, Fsz 3 Szabó Józesfné postaláda
Pécskő Kozmetika-Barta Mária

BéKu 2010.02.16. 23:17:33

Érdeklődés szintjén, hol tartotok kopogtatók terén? Nem csak tarjánban, hanem megyei (sőt országos) szinten? Nem ekte számszerűleg, hanem csak úgy nagyjából. Mik a kilátások?

J.I. 2010.02.17. 10:41:09

@BéKa: Szia! Az országos helyzet (a megyeihez hasonlóan) elég változatos; a lényeg, hogy (idő szűke miatt) egybecsúszott a hálózatépítés, a cédulagyűjtés és a kampány - reményre pedig az adhat okot, hogy ezek (az elmúlt hét tapasztalatai alapján) gyakran erősítik egymást. Szóval hasonló a helyzet az előző két gyűjtéshez (EP, VIII. ker.): nem 1-2 hét alatt fog összegyűlni, de a határidőig jó eséllyel össze fog :) Az a minimum cél, hogy az országos lista ne legyen veszélyben.

BéKu 2010.02.17. 13:13:43

@J.I.: Na ez jó hír, az viszont tény, hogy itt azért nem országos szinten 20.000 cetliről van szó, hanem 132.000-ről.

Bár az is lehet egy cél, ahogy írtad, hogy legyen meg az országos lista.

Beatman1024 2010.02.17. 14:05:58

Sziasztok!
Edvinkéről csak annyit, hogy romhányban se sok mindent tett le az asztalra akkor mit akar ő egyáltalán egy tőle 70km-re lévő városban ahol senkit nem ismer diáktársain kívül?
Meg őt se ismeri senki a kocsmároson kívül ha egyáltalán oda lejár!

Muzsikus111 2010.02.17. 16:59:45

Kedves Beatman1024!

Azt hiszem, hogy a romhányi munkásságomról hiányosak az ismereteid! A faluban már több minden köthető a nevemhez. Többek között nevemhez fűződik a település honlapjának elkészítése, valamint többedmagammal a folyamatos frissítése, karbantartása is; oszlopos tagja vagyok a romhányi hagyományőrzőknek is. Továbbá sokszor besegítek a helyi kábeltelevíziónak és a nagyobb eseményeket fotókkal is dokumentálom. De ha ilyen jól ismersz, akkor kérlek áruldd el, hogy Te mit tettél Romhányért?!

galagonya 2010.02.17. 17:06:00

Muzsikus -Edvin
Látod, Romhányban ezek szerint nagyobb eséllyel indulhatnál, mert ott ismertebb lehetsz.

fetso 2010.02.18. 15:41:50

@Muzsikus111: @galagonya:
Sziasztok! Na, Edvin egyetértek galagonyával! Ha ez igaz (és miért ne lenne az), akkor ott már letettél valamit az asztalra. Önkéntesen (bár ezt konkrétan nem írod) segítettél SAJÁT közösségednek! Ez remek, csak ezt abban a vk.-ban tetted!

vernyak 2010.02.21. 11:39:40

Ne haragudjatok, de elképzelhetetlen, hogy Salgótarjánban is letegyen valamit az asztalra Edvin?
Azt már bebizonyította, hogy képes önkéntesen segíteni a kisközösségének és vannak ötletei!

Az a baj, hogy amiket írtok, az kevésbé motiváló, mintha azt írnátok, miért ne adhatnánk esélyt valakinek, aki tenni akar a környezetéért!
Valamint továbbra is kérlek titeket, hogy azért reálisan vizsgáljátok a kérdést, bármennyire is szeretnénk, nem Edvin fogja megnyerni az 1.EVK-ban a választást, viszont ha rá szavazunk, azzal segíthetjök az LMP országis listájának bejutását a Parlamentbe!

Optimistábban! Így haladhat csak előre ez az ország!

fetso 2010.02.21. 21:14:53

Szia vernyak!
"Az a baj, hogy amiket írtok, az kevésbé motiváló, mintha azt írnátok, miért ne adhatnánk esélyt valakinek, aki tenni akar a környezetéért!"
Bocs, de én már ezt feldobtam nektek! Salgótarján az igazán jó terep ahol tenni lehet a KÖRNYEZETÉRT!

J.I. 2010.02.22. 15:00:30

@galagonya: Idézek egy levélből. "Hogy miért abszurd a munkahelyi gyűjtés tilalmát emlegetni a gyűjtőpontok esetében? Túl azon,hogy az OVB gyakorlata is minket igazol, érdemes megnézni a tiltás jogpolitikai célját. Anno '89-ben az MSZ(M)P egyik átmentési elképzelése az volt,hogy a munkahelyi politizálás fenntartásával megőrzik pozícióikat. Ezt húzta keresztül a négyigenes népszavazás '89 novemberében. Az ellenzéki követelés ugyanis arra épült, hogy a munkaviszony felhasználásával, az egyenlőtlen munkaadó-munkavállaló relációval visszaélve próbált a hatalom munkavállalókat politikai állásfoglalásra bírni (uszkve negyven évig). A tilalom tehát ezt tartotta szem előtt. A mi (és a Jobbik,Debreczeni stb.) esetünkben a fogyasztók/állampolgárok számára rendeltetésszerűen nyitva álló helyiségben (kávézó, ügyvédi iroda, kerékpárbolt, látszerész stb...) biztosítanak lehetőséget az üzletet fogyasztóként felkereső állampolgár számára, hogy ajánlószelvényét leadja. Tehát az ajánló választópolgár és a gyűjtőpont fenntartója között semmilyen - a tiltás célkeresztjében álló - munkavégzésre irányuló jogviszony nem áll fenn."

lehetmas 2010.02.22. 16:56:19

:))))

*A biztos szavazó pártválasztók körében a Fidesz 59 százalékos támogatottsága továbbra is igen jelentős előnyt biztosít a második helyezett MSZP-vel szemben (18 százalék). A Jobbik 14 százalékos eredményével biztos bejutónak számít. Az LMP februárban ismét elérte a parlamentbe jutáshoz szükséges 5 százalékos küszöböt, az MDF viszont a januári erősödés után februárra visszatért a decemberben mért szintre (2 százalék).

www.forsense.hu/?page=cikk&source=publiclife&id=157&p=1

BéKu 2010.02.22. 19:53:08

@lehetmas: Azért ne örülj ennyire :-))

Hibahatáron belüli. KIspártoknál ez még inkább szerepet játszik.

1000-res mintán 3% a hibahatár :)

Ettől persze örüljünk, hiszen van támogatottsága. Kérdés mennyire oszlik meg ez a támogatottság. Mert ha mondjuk pesten 7-8%, vidéken meg 0,5-1%, akkor az szívás...

BéKu 2010.02.22. 19:54:04

@galagonya: Ez tényleg f*szság...

A törvény nem erre vonatkozik.

BéKu 2010.02.22. 19:55:09

Jah még valami: kismoszkva.blog.hu/2010/02/22/breking_nyuz_megvan_a_masodik_salgotarjani_jelolt

Igaz még "nincs elfogadva", de már leadta a 750 cetlit, szóval csak idő kérdése :-)))

Itt a példa, lehet követni. Ti hogy álltok?

galagonya 2010.02.22. 20:31:23

Mennyi az annyi?

Nálam még mindig nem kopogtattak !

b.eszt 2010.02.23. 02:24:12

@galagonya: Tényleg oda szeretnéd adni? Mondd a címet és elmegyünk érte! :)

b.eszt 2010.02.23. 02:27:10

Annak, aki véletlenül nem olvassa a kismoszkvát, nehogy lemaradjon az önvallomásról... :)))

"Csak nem bírom megállni, hogy ne kampányoljak kicsit! ;)
Legyünk önkritikusak, kezdjük a hibáinkkal. Az LMP mint párt még nagyon új formáció, aminek át kell esnie egy csomó gyerekbetegségen. Zömmel (de nem kizárólag) olyanok csinálják, akiknek korábban közük nem volt a politikához, fiatalok, olykor még éretlenek, tapasztalatlanok. Nagyon rövid idő alatt kellett (volna) felépíteni a szervezetet, ami sajnos nem kedvez a szerves fejlődésnek. Demokratikus felépítéséből adódóan valódi beleszólást enged a tagok számára, ami olykor a hatékonyság rovására megy, és mivel nem ért(het)ünk egyet mindenben, belső feszültségektől sem mentes. Szokták még mondani ránk, hogy naivak vagyunk, idealisták, stb., ez engem mind nem érdekel, jobban mondva nem bánt, sőt, vállalom.
Ami a jó kérdés szerintem, hogy miért csináljuk? Mert nem bírjuk ölbe tett kézzel nézni, hogy a világ a vesztébe rohan! Az összes válságtünet arra utal, hogy muszáj lenne végre egy markáns ökológiai szemléletet vinni a társadalmi-gazdasági-környezeti kérdések megoldásába. A polika ebben csak egy eszköz. A különböző (egyre szaporodó) társadalmi mozgalmak szintén ebbe az irányba próbálják terelgetni az emberek gondolkodásmódját, ami sajnos lassú folyamat, pedig ez jelenthetné az LMP igazi társadalmi bázisát.
Én annak örülnék igazán, ha az összes hasonszőrű, lelkes, tennivágyó, jószándékú, becsületes ember egymást erősítve, bátorítva, kölcsönös bizalommal végezné a munkáját, azt, amiben hisz. Ehhez azonban először meg kell találnunk egymást!"

galagonya 2010.02.23. 08:42:26

@J.I.: Köszi :)

Most ez megint felvet egy kérdést: Debreczeninek meg kell semmisítenie a könyvtárban összegyűjtött kopogtatókat, és azokkal a többi párt által -pékségben, zöldségesnél, könyvesboltban, kozmetikusnál.....- gyűjtött kopogtatókkal mi lesz??

galagonya 2010.02.23. 08:46:10

@b.eszt: március 19-ig még van idő :), de tényleg kíváncsi vagyok, hogy mely pártok kopogtatnak be nálam.
/ Milyen jó, hogy nem adtam le a kozmetikába, most megsemmisíthetnétek :) /

fetso 2010.02.23. 10:00:29

@b.eszt: @galagonya: @BéKa: @J.I.: @lehetmas: @vernyak: @Muzsikus111:
Sziasztok!
Reagálva b.eszt írására, felvetésére van egy ajánlatom. Nem tudom, hogy mennyien ismeritek Silvio Gesellt, de az LMP vagy más igazán zöld pártnak szerintem az ő gazdaságpolitikáját kellene megvalósítani. Lényeg benne a helyi piacok erősítése, helyi pénz révén. Kicsit utópisztikusnak tűnhet, de a holdutazás is sokáig az volt. Egyébként ez már működött a történelemben. Hogy ne keljen mindenkinek végig olvasni, (főleg kampányidőszakban :)) az egész főművet (A természetes gazdasági rend www.ketezeregy.hu/kiado/termgaz.html).
Ezért itt egy írás a rendszerről: www.okotaj.hu/szamok/41-42/ot41-18.htm
Jó olvasást! Ja a közgázos sem tanítják, csak esetleg alternatívan...

fetso 2010.02.23. 10:03:02

@galagonya:
Csak Debreczeni Jozsó miatt volt az egész buli! El ne hidd már, hogy bárhol ennek lesz foganatja! J.I. valót ír. Gondolom, majd a bíróság is hasonló módon jogértelmez!

BéKu 2010.02.23. 10:55:27

És mégis hogyan ellenőriznék, hogy xy kopogtatót a közértben adták le, míg yx kopogtatóért meg elmentek házhoz. Hülyeség az egész.

Ráadásul ez évek óta így van, semmi nincs benne, sőt. Műbalhé az egész. :-))

BéKu 2010.02.23. 10:58:53

@b.eszt: kismoszkván reagáltam erre! :)

b.eszt 2010.02.23. 11:34:15

@galagonya: Debreczeni is fellebbezett, úgyhogy még nem dőlt el semmi. Ahogy halljuk, nem egyforma a joggyakorlat az egyes választókerületekben (hajrá jogbiztonság), jó lenne egy egységes állásfoglalás ezügyben az OVB-től.

b.eszt 2010.02.23. 11:54:11

@fetso: Köszönjük fetso, egyetértünk, szívemből szóltál! :)))
Szeretjük Gesellt, én is tudnék még ajánlani hasonló jókat alternatív közgazdaságtan témában.
Gondoltunk rá, hogy a főiskolásokat hátha érdekelné egy ilyen előadás, lenne kit meghívni rá (Róna, Boda), de ezt így kampányidőszakban, LMP-s színekben nyilván nem lehet.
Én spec. pont a helyi pénzről fogom írni a szakdolgozatomat a körny.védelmi szakjogászon, már ha sikerül elkészítenem március végéig a nagy kampányolás mellett...
Egy kis ízelítő a "szelíd pénzről":
edok.lib.uni-corvinus.hu/284/01/Szalay93.pdf

b.eszt 2010.02.23. 12:32:59

Virágzik az önkéntes egyszerűség mozgalom :)

www.tudatosvasarlo.hu/cikkek/1533

BéKu 2010.02.25. 09:27:32

@lehetmas: Ezt is mutogasd kérlek: hvg.hu/hvgfriss/2010.08/201008_partok_es_politikusok_nepszerusege

Ráadásul ez egy nagyobb, 2400-as mintán készült, tehát jóval pontosabb eredmény.

Sorry, LMP-MDF 1-2%

BéKu 2010.02.25. 11:36:52

nol.hu/belfold/20100225-lehet_mas_a_politika_

Na ebből írok majd egy posztot, addig is olvassátok el az eredeti cikket :D

galagonya 2010.02.26. 21:42:12

Semmi hétvégi standolás?

fetso 2010.03.16. 16:24:12

Tarján elesett...

galagonya 2010.03.17. 21:04:36

Egy szó mint 100.
El és sajnálom :(

R.Dorka 2010.03.21. 16:07:07

Na, Edvinkének leves van. Nem csak én nem bíztam rá a cetlimet...Bár magyarázatra úgysem szorul, hogy alul maradt.

Galanits és Fekete úrnak pedig gratulálok! Ők hiteles jelöltek. Sok sikert nekik áprilisban!
süti beállítások módosítása